in

Proiectarea corectă a unei bucătării profesionale

TC Romania Crown Cool poate ajuta profesioniștii cu dotări de calitate în procesele deproiectare bucătării profesionale, dacă s-au decis să demareze afaceri HoReCa în 2022.

Principii esențiale de proiectare a unei bucătării comerciale

Cheia succesului tău ca proprietar de restaurant sau orice alt tip de afacere în domeniul alimentației publice se bazează pe principiile de proiectare a bucătăriei.

Un design puternic și un aspect atent planificat vor face bucătăria profesională să funcționeze fără probleme, extrem de eficient. Iată de ce totul trebuie planificat cu mult înainte să deschizi restaurantul și să servești primul tău client.

Există următoarele principii pe care ar trebui să îi urmezi atunci când creezi un design de bucătărie comercială:

 • flexibilitatea și modularitatea;
 • simplitatea;
 • fluxul cât mai lejer de materiale și personal;
 • ușurință de igienizare a spațiului;
 • ușurință de supraveghere;
 • eficiența spațiului.

Este important ca într-o bucătărie profesională să curgă o energie benefică, totul să fie în flow. Personalul va avea nevoie de spațiu pentru a se deplasa și să aibă un acces ușor la punctele cele mai utilizate, inclusiv la stațiile de curățare a veselei.

Există câteva reguli de bază pentru a obține designul optim al bucătăriei unui restaurant:

 • Depozitarea: ingredientele trebuie păstrate proaspete, fără contaminare și la temperatura potrivită.
 • Prepararea alimentelor înainte de gătirea propriu-zisă: este vital să separi diferitele tipuri de alimente în timpul pregătirii.
 • Gătitul felurilor de mâncare: linia de gătit este inima bucătăriei; amplasarea corectă a echipamentului de gătit este vitală pentru o activitate eficientă.
 • Servirea: designul eficient al bucătăriei înseamnă că personalul de servire are acces ușor la preluarea mâncării din bucătărie. 
 • Igienizarea corectă a veselei: farfuriile, paharele, tacâmurile etc. trebuie să fie spălate ritmic, pentru a fi gata rapid de reutilizare.

Aceste linii directoare pentru proiectarea bucătăriilor comerciale te vor pune într-o poziție excelentă pentru a te asigura că afacerea ta este corectă de prima dată.

O bucătărie comercială bine proiectată oferă un flux de lucru perfect pentru a maximiza productivitatea, împreună cu condiții de lucru igienice și confortabile pentru bucătari. 

Echipa responsabilă cu proiectarea unei bucătării comerciale include bucătarii, instalatorii, electricienii, constructorii înșiși, dar și un profesionist care are experiență în proiectarea bucătăriilor comerciale. Cea mai importantă persoană în procesul inițial de proiectare este bucătarul executiv, care înțelege cerințele bucătăriei în materie de dotări pe baza meniului. Din acest punct, designerii creează primele schițe.

A nu se uita de ergonomie!

Bucătarii ar trebui să poată pregăti mesele cu cât mai puține piedici posibil. Acest lucru se aplică și personalului suplimentar de bucătărie și personalului de service care trebuie să intre în bucătărie. O bucătărie ergonomică economisește bani atât pe termen lung, cât și pe termen scurt și reduce riscul de accidente de muncă.

Ventilația corespunzătoare

Personalul din bucătărie pur și simplu nu poate lucra într-o zonă plină de fum și abur, așa că este esențial ca acest spațiu să fie ventilat corespunzător. Cele două tipuri principale de sistem de ventilație pentru bucătărie sunt hotele și ventilația pe tavan, adesea folosite împreună pentru a asigura un flux maxim de aer în mai multe stații de gătit. 

Echipamente adecvate pentru bucătăria profesională

Bucătarii experimentați sunt foarte pretențioși când vine vorba de tipul de echipamente de bucătărie de care au nevoie pentru a-și conduce bucătăria corect. Acolo unde este posibil, echipamentele de bucătărie ar trebui să răspundă atât așteptărilor bucătarului, cât și cele mai noi în materie de sănătate și siguranță.

Echipamentele tipice de bucătărie ar trebui să includă:

 • echipamente pentru gătit în general și echipamente de specialitate pentru prăjit și coacere;
 • congelatoare, frigidere și mașini de gheață;
 • echipament de spălat vase;
 • depozitare pentru vase și unelte de bucătărie;
 • linii speciale de preparare rapidă a alimentelor.

Intră pe tcromania.com pentru detalii cu privire la cele mai bune dotări pentru o bucătărie profesională și comenzi.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

De ce să investești în bijuterii din aur?

Escorte Bucuresti pentru clipe de neuitat