in

De ce să investești în bijuterii din aur?

Aurul este unul dintre cele mai iubite și mai populare metale prețioase din toată lumea. Având în vedere că el nu se demodează și nici nu se devalorizează, numeroși oameni iau în considerare investițiile în aur. 

Se poate investi în aur prin mai multe metode, spre exemplu prin cumpărarea de lingouri, a unui fond comercial tranzacționat la bursă etc. Însă, în prezent, foarte multe persoane și-au îndreptat atenția către investirea în bijuterii din aur prin prisma beneficiilor generate.

Ce bijuterii din aur se pretează pentru investiții

Sunt mai multe tipuri de bijuterii din aur care se pretează în acest caz. O variantă este cumpărarea de bijuterii istorice, ele fiind atestate de evaluatori. Acestea se pot obține, de obicei, de la licitațiile care se organizează de către casele de licitații acreditate.

Cele mai citite articole

O bijuterie istorică este o bijuterie veche din aur, cu pietre prețioase, ce provine din diverse perioade și în care se regăsesc abordate diferite stiluri consacrate: victorian, baroc, art nouveau. Bijuteriile sunt o formă de artă, fiind creații originale și interesante, astfel că întotdeauna va exista cerere pentru ele. 

De fapt, se preconizează că în viitor va crește cererea pentru astfel de piese. Bijuteriile ce sunt prelucrate, păstrate cu grijă și colecționate devin cu trecerea timpului o formă de artă cu o  valoare incontestabilă. În ziua de astăzi, circa 75% din totalul aurului consumat din lume se află sub formă de bijuterii.

Avantajele acestor investiții 

Persoanele care aleg să investească în bijuterii din aur beneficiază de numeroase avantaje, printre care:

  • comparativ cu alte forme de artă, bijuteriile prezintă un aspect utilitar, putând fi purtate în diverse ocazii;
  • valoarea bijuteriilor poate fi dată și de cel care o poartă – spre exemplu, dacă o bijuterie se află de generații într-o familie, valoarea ei va crește considerabil, mai ales dacă este vorba de o familie celebră;
  • pot fi vândute foarte ușor – având în vedere cererea de pe piață în privința bijuteriilor vechi din aur, întotdeauna se vor găsi clienți interesați de vânzarea lor;
  • pot fi o garanție importantă la un amanet – cine deține o astfel de bijuterie, este asigurat din punct de vedere financiar. Dacă se întâmplă să aibă nevoie urgentă de bani, persoana în cauză poate merge cu bijuteria la un amanet și va primi în baza ei banii de care are nevoie. Spre exemplu, la  agenție TEZAUR, bijuteria va fi evaluată de un expert, acesta înaintând o ofertă de preț către solicitant și dacă acesta acceptă, va putea primi banii în câteva minute. În plus, agenția vine în sprijinul clienților cu numeroase servicii moderne, ce răspund cu succes la toate nevoile și așteptărilor lor. 

În concluzie, bijuteriile din aur reprezintă o investiție sigură și profitabilă, pe termen lung, fiind totodată și o modalitate eficientă de conservare a banilor.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum poți asigura managementul deșeurilor periculoase?

Proiectarea corectă a unei bucătării profesionale