in

Cum se manifesta stresul oxidativ?

Viata oamenilor se deruleaza intr-o agitatie continua, de la taskurile aparute la locul de munca si pana la problemele din familie. Stresul cotidian este nelipsit insa un regim de viata echilibrat poate contrabalansa efectele negative astfel incat organismul sa functioneze in mod corespunzator. Ce se intampla insa atunci cand stresul oxidativ isi face aparitia? Cum poate fi aceasta afectiune vindecata fara sa lasa urme?

Conform studiilor de specialitate, stresul este extrem de nociv pentru organism si poate duce in timp la aparitia unor boli precum cancerul, depresia, diabetul sau Alzheimer. Organismul incepe sa isi piarda imunitatea, este tot mai slabit in fata radicalilor liberi si devine vulnerabil.

Principalele simptome resimtite sunt destul de des intalnite, insa nu ar trebui ignorate pe termen lung. Vizitele regulate in cabinetul medicului specialist ajuta la mentinerea tonusului si la protejarea starii de sanatate:

  • oboseala continua;
  • imposibilitatea concentrarii;
  • tulburari de memorie;
  • dureri musculare;
  • imbatranirea prematura a tenului;
  • dureri frecvente de cap.

Pentru ameliorarea acestor simptome, dar si pentru prevenirea aparitiei infectiilor, spre exemplu, oamenii trebuie sa aiba un stil de viata sanatos ce implica o alimentatie controlata, miscare fizica si odihna corespunzatoare. O viata echilibrata contribuie la reducerea stresului si ajuta organismul sa isi desfasoare activitatea fara niciun impediment.

Alimentatia sanatoasa – principala sursa de tratament

Asadar, alimentatia este esentiala. Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale astfel ca nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic. In cazul stresului oxidativ, s-a demonstrat stiintific ca anumiti antioxidanti joaca un rol decisiv in eliminarea efectelor negative. Vitaminele A, C si E ajuta nu doar la incetinirea procesului de imbatranire si la intarirea imunitatii, ci in lupta constanta impotriva radicalilor liberi. Sucul de catina este binecunoscut pentru proprietatile sale vindecatoare fiind un remediu naturist folosit cu success din cele mai vechi timpuri. Poate fi consumat atat de pitici, cat si de bolnavii de diabet pentru ca extrem de bogat in vitamine, minerale si antioxidanti.

De multe ori, oamenii au nevoie de astfel de suplimente pentru o viata sanatoasa, asimilarea lor din alimentele consumate fiind putin mai dificila. De regula, aceste tratamente sunt recomandate celor mici pentru intarirea imunitatii, dar si persoanelor care se confrunta cu diverse afectiuni sau trec printr-o perioada mai agitate a vietii si au nevoie de supliment de energie.

Miscarea fizica – tinerete fara batranete

Nu doar aportul vitaminelor este suficient pentru mentinerea unui stil de viata echilibrat. Miscarea fizica, spre exemplu, este o sursa inepuizabila de energie si de bunadispozitie contribuind in mod decisiv la eliminarea stresului cotidian. Sportul ajuta la eliberarea endorfinelor din organism si astfel oamenii sunt mult mai relaxati si mult mai fericiti. In plus, tesuturile sunt puternic oxigenate ceea ce inseamna ca imbatranirea la nivel celular se va realiza mult mai lent.

In concluzie, pentru o viata sanatoasa, pentru evitarea imbolnavirii si pentru buna functionare a intregului organism, oamenii ar trebui sa acorde o atentie sporita alimentelor consumate pentru a se asigura ca beneficiaza de toate vitaminele necesare, precum si miscarii fizice; 30 de minute pe zi pot face minuni la nivel fizic si mental.

Scris de admin

Cum se poate obtine o dantura perfecta fara ajutorul fatetelor

Care sunt cele mai potrivite metode de antrenament?