in

Cum se alege o barca pneumatica?

Alegerea unei barci gonflabile este o activitate usoara pentru cei care inteleg aceste produse din punct de vedere tehnic, dar nu pentru cei care abia acum le descopera. Desigur, un pescar, un turist pasionat de navigatie sau doar un fan al recreerii active, atunci nu va fi nicio problema alegerea unei barci petnru ca aceste persoane stiu exact ceea ce vor.  Primul si cel mai important pas pentru a alege barca potrivita este acela de a tine cont de scopul pentru care aceasta este cumparata.

Ce este o barca pneumatica?

In general, barca gonflabila este o ambarcatiune destul de usoara, pneumatica, pliabila, care este echipata cu vasle. Barca pneumatica in forma dezasamblata este plasata intr-unul sau doua pachete pentru transport si va fi asamblata in momentul in care ajunge la destinatie, respectand instructiunile.

Principalele criterii pentru alegerea unei barci gonflabile

  • Tipul de barca;
  • Dimensiunea barcii;
  • Numarul de pasageri care pot sta in interior;
  • Capacitate de incarcare;
  • Caracteristicile carenei.

Cum se diferentiaza barcile pneumatice?

In primul rand, barca pneumatica moderna este realizata din material elastic rezistent din PVC si este formata din mai multe sectiuni etanse care sunt pompate cu aer prin intermediul pompei.

Barcile pneumatice sunt cu vasle si cu motor, cu fund plat si cu chila. Inaltimea marginilor, forma chilei si tipul de traversa pot fi, de asemenea, diferite, in functie de caracteristicile dinamice ale unui anumit model.

Barcile cu vasle sunt o versiune simpla a unei barci cu fund plat care poate fi folosita cu sau fara podea. Dimensiunea unei barci cu vasle poate varia de la 1,9 la 2,8 metri, uneori pana la 3 metri. In cele mai multe cazuri, barcile cu vasle au suporturi pentru traversa cu balamale si pot fi echipate cu o traversa cu balamale detasabila sub motorul de pana la 3,5 CP.

Barci cu motor au fund plat si chila cu o traversa stationara sub motor. Dimensiunile unor astfel de barci nu depasesc 3,3 metri lungime, existand posibilitatea instalarii motorului de 12 CP. Aceste barci se conduc relativ usor si pot fi folosite si de incepatori. 

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Butelii gaz GPL pentru sistemul de incalzire a casei

5 aspecte legate de succesiune pe care trebuie sa le cunosti