in

5 aspecte legate de succesiune pe care trebuie sa le cunosti

Succesiunea este o procedura care are o importanta majora si se desfasoara in urma pierderii unei persoane importante. Se va tine cont de numarul de persoane care au dreptul la aceasta succesiune si se vor urma anumite directii in functie de situatiile specifice ale fiecarei situatii in parte. Este important sa poti face totul cat se poate de rapid si de corect, iar pentru aceasta ai nevoie de un notar public. Pentru a initia demersul la cabinet notarial pe Victoriei, poti sa apelezi la Notariat Birzu. 

Aici ai parte de profesionalism si dedicatie. Se pune accentul pe comunicare si dorinta de a te ajuta sa obtii ceea ce iti revine de drept prin mostenire sau testamentar. 

Iata 5 aspecte pe care trebuie sa le cunosti daca esti in situatia de a face o succesiune:

Ca mostenitor, este important sa faci succesiune in primii doi ani de zile de la momentul decesului pentru a beneficia de scutirea impozitului de 1% din masa succesoriala

Este foarte important sa faci succesiunea rapid, astfel incat sa te incadrezi in 2 ani de la momentul decesului persoanei importante pentru tine. Desi uneori este foarte dificila din punct de vedere emotional, succesiunea te poate ajuta sa ai parte de aspectele necesare pentru a merge mai departe conform legii. De aceea este recomandat sa o faci cat este posibil de repede. Daca te incadrezi in primii doi ani o sa fii scutit de impozitul de 1% din valoarea imobilelor din masa succesorala. 

Se va face audierea a doi martori care au cunoscut defunctul 

Pentru ca totul sa fie conform legii, este important sa fie audiati doi martori care sa te ajute sa declari totul in mod corect. Astfel, ei vor fi interogati in legatura cu defunctul si cu relatia voastra. Apoi se va putea solutiona mostenirea. 

Ai nevoie de o serie de acte pentru a putea solutiona ssuccesiunea

O sa iti fie cerute o multitudine de acte necesare inceperii procedurii de obtinere a mostenirii. Acestea sunt importante pentru a demonstra legatura dintre voi si ce anume poate sa iti revina ca parte de mostenire. Printre actele cerute se afla si certificatul de deces si actele de proprietate ale imobilelor sau actele de stare civila, etc. 

Onorariul nu poate sa fie cunoscut pana cand nu se calculeaza masa succesorala

Onorariul se calculeaza in functie de masa succesorala si difera in functie de locatia imobilelor si de alte elemente decisive. 

Succesiunea se dezbate in localitatea unde defunctul a avut ultima data domiciliul

Este important sa stii ca vei putea face succesiunea doar acolo unde defunctul a avut domiciliul. Notariatul Birzu iti sta la dispozitie pentru orice intrebare. 

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cum se alege o barca pneumatica?

Cum poate o companie de factoring să vină în ajutorul afacerii tale?