in

Cum poate o companie de factoring să vină în ajutorul afacerii tale?

Atunci când deții o afacere vrei să fii plătit pentru serviciile sau produsele tale. Este normal să se întâmple așa. Până la urmă, ți-ai respectat înțelegerile contractuale și te aștepți ca debitorul să le respecte de asemenea.

A face clienții să plătească rapid facturile este o componentă importantă în afaceri. Problema este că, în general, clienții nu se grăbesc să achite, alegând să plătească la termene cât mai lungi, de la 30 la 90 de zile. Asta ar putea să îți afecteze grav businessul în ceea ce privește asigurarea de materie primă, plata angajaților, a utilităților sau dezvoltarea afacerii.

Pentru a evita astfel de situații poți apela la credite. De asemenea, poți utiliza linii de credit pentru a diminua decalajul de plată. Există, totuși, o altă opțiune cu care mulți nu sunt familiarizați. Se numește factoring și implică transformarea rapidă în lichidități a facturilor cu plata la termen. 

Iată ce înseamnă și ce presupune factoringul!

Ce se înțelege prin factoring?

În sensul tradițional, factoring înseamnă vânzarea creanțelor tale către o terță parte, o companie de factoring, în schimbul unui procent din suma pe care trebuie să o încasezi.

Compania de factoring își asumă responsabilitatea pentru riscul implicat de colectare a datoriei de la clienții firmei tale.

Factoringul nu este un împrumut, așa cum s-ar putea crede. Spre deosebire de împrumuturile clasice, nu va trebui să înapoiezi niciun ban companiei de factoring care îți oferă lichidități în schimbul facturilor neachitate de clienți. După evaluarea facturilor cu plata la termen, compania de factoring îți oferă în cel mai rapid timp contravaloarea lor, minus un mic comision. Ulterior, compania își va recupera banii de la clienții tăi. 

În schimb, tu primești rapid capitalul de care ai nevoie pentru nevoile afacerii tale, fără timp pierdut, birocrație sau garanții.

Ce sunt companiile de factoring?

Companiile de factoring sunt companii care fie achiziționează în mod direct creanțele din conturi, fie îți vor avansa contravaloarea facturilor pentru a te ajuta să deblochezi banii cu care să îți poți dezvolta afacerea.

În cei mai simpli termeni, companiile de factoring acționează ca niște parteneri care te ajută să îți accelerezi fluxul de numerar prin îmbunătățirea încasărilor.

Dacă te regăsești în situația de a te confrunta cu încasarea lentă a facturilor emise, apelează la Instant Factoring. Specialiștii noștri te vor ajuta în demersul de a obține lichidități rapid și eficient.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 aspecte legate de succesiune pe care trebuie sa le cunosti

Cursuri digital marketing. Primii pasi catre o cariera de succes in anul 2022