in

Comuna Ponoarele, un loc tot mai vizitat de turiștii români

În ultima perioadă tot mai mulți turiști români au început să-și îndrepte atenția către un loc special din sud-vestul României. Este vorba de satul Ponoarele din județul Mehedinți, un loc cu atracții turistice interesante și populat de oameni care au ținut la tradițiile neamului românesc.

Zona se mândrește cu numeroase atracții turistice, însă cel mai cunoscut obiectiv turistic din întregul ţinut este Podul lui Dumnezeu. Acesta este cel mai mare pod natural din România, al doilea ca mărime din Europa şi singurul din lume deschis traficului rutier, inclusiv de mare tonaj. Podul lui Dumnezeu are o lungime de 30 de metri, o înălțime de 13 metri şi lățimea de 22 metri și s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al peşterii.

Există mai multe legende legate de acest pod natural, însă poate cea mai cunoscută este dintre ele spune că aici locuia “Dracul”, iar oamenii l-au rugat pe Dumnezeu să-i scape de el. Dumnezeu i-a ascultat şi a lovit cu palma în tavanul peșterii, acolo unde locuia Dracul, care s-a prăbușit peste intrare. Dracul a scăpat, ieșind pe cealaltă gură a peșterii și s-a agățat cu ghearele de vârful Dealul Peșterii. Dracu s-ar fi urcat apoi pe o stâncă, ce-i poartă numele: Stânca Dracului.

În apropiere se află și alte frumoase atracții turistice  printre care menționăm Peștera Ponoarele – cu o lungme totală de 734 metri, Lacul Zăton – cel mai mare lac carstic din România, Pădurea de Liliac – singura pădure de liliac din România, Vheile Balutei, Moara Cracucenilor, Șteiul  Ponorii sau Bisericuța de sub Ștei.

De asemenea, frumoasa comună Ponoarele este promovată cu succes și de câteva proiecte turistice pline de farmec pe care le-am descoperit pe platforma Holiday with Views, cum ar fi Casa Iilor sau Conacu’ Boierului. Acestea nu sunt simple cazări, ci locuri create de oameni frumoși, cu dragoste de țara lor.

Holidaywithviews.ro este un proiect prin care sunt reunite unități de cazare speciale, inedite, ce oferă celor are aleg să-și planifice vacanțele aici, adevărate experiențe de vacanță.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Iată Ce Trebuie Să Ştii Despre Silicoane Anatomice Înainte De A Opta Pentru Această Variantă De Mărire A Sânilor

Mamaia – Perla litoralului românesc ce merită vizitată în fiecare vară