in

Care sunt avantajele și dezavantajele încălzirii în pardoseală?

Una dintre cele mai moderne soluții de încălzire a locuinței este cea în pardoseală, care în ultima perioadă se bucură de o creștere a popularității din ce în ce mai mare. Acest lucru se datorează numeroaselor avantaje pe care aceasta le oferă și eficiența mai bună decât în cazul altor soluții de încălzire. 

De la montajul rapid și până la faptul că este o soluție ecologică de încălzire, toate acestea reprezintă motive importante pentru care tot mai mulți oameni aleg incalzirea in pardoseala, în special pe cea electrică. Cu toate acestea, chiar și în această situație există unele dezavantaje. 

De aceea, acest articol vine să expună celor care se documentează cu privire la această modalitate de încălzire a locuinței toate aspectele importante ale acesteia, atât pozitive, cât și negative. 

Care sunt avantajele principale ale sistemului de încălzire în pardoseală? 

Ceea ce este important de menționat încă de la început este faptul că încălzirea în pardoselă poate fi electrică sau cu agent termic, alegerea unui astfel de sistem fiind făcută în funcție de preferințe sau de accesul la rețele de utilități. 

Totuși, cea mai populară soluție este reprezentată de sistemul electric de încălzire în pardoseală, care oferă foarte multe avantaje celor care aleg să îl instaleze în propria locuință. Printre cele mai importante astfel de avantaje se regăsesc următoarele: 

  • un confort termic ridicat – faptul că încălzirea vine ponește de jos în sus contribuie la oferirea unui grad ridicat de confort termic;
  • economie de energie și spațiu – cu ajutorul încălzirii în pardoseală oamenii pot face o economie de energie de până la 15%, iar în ceea ce privește spațiul, faptul că nu mai sunt instalate calorifere, aceștia au numai de câștigat;
  • o calitate a aerului mai bună – sistemele clasice de încălzire constau în mișcarea aerului și, implicit, a prafului, situație care nu este valabilă și în cazul încălzirii în pardoseală;
  • fiabilitate și eficiență crescute, mai ales în spațiile înalte – protecția oferită de șapa pardoselei asigură o fiabilitate mai mare sistemului, în timp ce modul în care acesta funcționează este foarte eficient, în special în spațiile și camerele înalte. 

Cares sunt dezavanatajele încălzirii în pardoseală? 

Dacă avantajele pe care încălzirea în pardoselă le oferă sunt foarte numeroase, în ceea ce privește dezavantajele, aceste sunt considerabil mai puține, cel mai cunoscut fiind costurile cu instalarea, mai ales dacă este vorba despre o locuință deja construită. Acestea pot fi amortizate însă în scurt timp, datorită eficienție crescute pe care o are acest sistem, unele dintre cele mai bune prețuri și servicii la elementele necesare unei astfel de instalații fiind disponibile în magazinul online Aleroma

De asemenea, costurile cu reparațiile – dacă este cazul – și faptul că spațiul se încălzește mai lent decât în alte situații, reprezintă și ele dezavantaje. Chiar și în ceea ce privește alegerea mobilierului, oamenii care au încălzire în pardoseală trebuie să acorde o atenție mai mare, pentru a nu obtura sau crea presiune mare pe sistemul de încălzire. 

Cu toate acestea, numeroasele avantaje pe care le are sistemul de încălzire instalt în pardoseală surclasează dezavantajele, iar acest lucru este observabil și în preferințele oamenilor, care se îndreaptă tot mai des către această soluție de încălzire a locuinței. 

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ce traditii trebuie sa respecte mirii care fac nunta in Moldova?

Camere spion pentru diferite utilizari