in

Aproape 3 milioane de angajati in domeniul arhitecturii in UE

Arhitectura a devenit din ce in ce mai importanta, cu cat dorina pentru individualism a crescut in randul oamenilor. Cladirile nu mai reprezinta doar locul in care o persoana traieste, sau isi desfasoara activitatea, ci sunt amprente ale identitatii fiecaruia. Rolul unui arhitect este de a intelege viziunea pe care clientul o are si apoi, de a o transforma in realitate prin varietatea de servicii pe care le ofera. 

Ce sunt serviciile de proiectare si arhitectura?

In cadrul unor servicii de proiectare si arhitecturala, comunicarea intre client si arhitect este vitala pentru obtinerea rezultatului dorit. Partile implicate trebuie sa discute, sa tina seama de buget si sa aduca schimbari acolo unde este cazul. Un serviciu de arhitectura inseamna, dar nu se reduce la, modele de conceptie 3D, rezolvarea problemelor de proiectare, prezentarea unui plan al viitoarelor costuri, prezentari desenate 2D, planse desenate in legatura cu proiectul, un model 3D detalit si multe altele. 

Pentru o buna evolutie a proiectului, santierul de constructie trebuie vizitat la o perioada de timp stabilita la comun acord. Prezentarea unor fotografii si actualizarea modelului BIM in cazul unor modificari aparute recent sunt aspecte esentiale ale unui bune comunicari intre cel care conduce proiectul arhitectural si client. 

De ce este nevoie de DTOE?

DTOE, sau Documentatia Tehnica pentru organizarea Executiei, este ansamblul tuturor lucrarilor provizorii si esentiale pentru realizarea constructiei. Este obligatorie si se refera atat la lucrarile de pe proprietatea privata, cat si cele din spatiul public. Persoanele care pot intocmi un DTOE sunt arhitectii, inginerii specializati in instalatii si cei specializati in rezistenta. Partile componente ale unui DTOE sunt de doua feluri, parti scrise si parti desenate. 

In prima rubrica avem aspecte privind protectia muncii, precizari privind accesul persoanelor in incinta, dar si in imprejurari, modul de organizare al incintei si racordarea temporara la reteaua de utilitati. 

In cea de-a doua rubrica mentionata anterior, avem din nou doua rubrici de desene: in primul rand, pentru lucrarile de dimensiuni reduse avem desene precum planul de situatie al proiectului pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructie si in al doilea rand, pentru lucrarile de dimensiuni mari, avem o plansa conform planului de situatie privind amplasarea obiectivelor investitiei realizate.  

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Organizarea propriei gospodarii si reciclarea deseurilor

Butelii gaz GPL pentru sistemul de incalzire a casei