in

Table interactive – Noua tehnologie de perete

Potentialul tablelor interactive pentru predare si utilizarile lor diverse sunt foarte laudate de utilizatorii experimentati, in mass-media si la targuri. In prezent, ele inlocuiesc tablele albe neelectronice in numeroase sali de clasa. 

Dar daca astfel de table interactive sunt agatate in salile de clase, nu putini se vor intreba cum pot fi folosite, deoarece sunt oarecum abstracte, dar speciale pentru predare. O tabla interactiva este o placa electronica alba care este conectata la un computer si un proiector. 

Proiectorul proiecteaza aplicatiile computerizate pe tabla interactiva. Tehnologia sa, permite la randul sau, accesarea tuturor functiilor computerului prin atingerea tablei albe cu degetele sau markerele speciale.

Monitoarele interactive se descurca chiar si fara proiector. Sunt, ca sa spunem asa, tablete de format mare. Datorita valorilor de luminozitate si contrastelor mai bune, imaginea este clar vizibila chiar si in lumina directa a soarelui si nu exista umbre. Recalibrarea enervanta a proiectorului nu mai este necesara, la fel ca si costurile pentru proiectoare si lampi pentru proiectoare.

Table interactive – table cu multe functii

Tabla interactiva combina functii care anterior trebuiau indeplinite de mai multe dispozitive. Tablele interactive pot fi folosite si ca table de scris. Pot fi selectate diferite culori pentru scris pe tabla, evidentiere sau desen. In loc sa foloseasca rigle, busole sau alte instrumente, tablele interactive ofera instrumente digitale pentru aceste aplicatii. Buretele pentru tabla are, de asemenea, omologul sau digital. Pe langa lucrul clasic la bord, tablele interactiva ofera si alte functii.

Notele scrise de mana pot fi usor convertite in text digital. Recunoasterea scrisului de mana include si numere si formule. Alternativ, poate fi folosita si o tastatura (conectata sau afisata). Imaginile, fotografiile, videoclipurile, linkurile pe care se poate face clic si fisierele audio, pot fi integrate fara a provoca o pauza in lectie. Lectiile pot fi mult mai dinamice. De asemenea, notele pot fi aranjate, copiate sau mutate ulterior. Acest lucru face notitele si imaginile de la tabla mai clare.

Functia Beamer

In combinatie cu un computer, beamer-ul a inlocuit deja dispozitivele de diapozitive, televizor, video si DVD pentru redarea materialelor de imagine si film in scoli. In plus, a facut prezentarile mai colorate si mai variate. Pentru a putea folosi table interactive, inca este necesar un proiector. Functiile sale sunt pastrate si in combinatie cu tabla digitala. Proiectarea aplicatiilor computerizate si mai presus de toate, PowerPoint, sunt populare pentru prezentari pe table interactiva. 

Aplicatiile proiectate pentru computer si internet pot fi completate cu comentarii sau evidentieri si salvate. O tabla interactiva este un mediu multifunctional care deschide noi optiuni de comunicare mai clare si permite ca rezultatele muncii tale sa fie salvate si transmise studentilor. Factorul „economisire de timp” intra in joc mai ales daca ai deja mai multa experienta in a te ocupa de acesta si ai dezvoltat si salvat o baza larga de planuri de lectie pentru table interactive.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cursuri Digital Marketing – Educatie continua 

Echipament de vanatoare – caracteristici de alegere