in

Piesele de schimb agricole: cat de importante sunt pentru cresterea productivitatii? Iata ce spun specialistii!

Utilajele agricole au ajuns sa joace un rol foarte important pentru agricultura anului 2022, acestea putand sa creasca considerabil, atat eficienta lucrarilor, cat si nivelul de productivitate prezent, fapt care duce la obtinerea unei recolte mult mai consistente. Cu toate acestea, pe langa calitatea aparaturii utilizate, un rol esential este jucat si de piesele pentru utilaje agricole de care fermierul dispune, acestea putand sa determine gradul de eficacitate cu care masinariile ajung sa lucreze.

Piesele de schimb si rolul lor in cresterea productivitatii

Un utilaj agricol, fie el si de ultima generatie, nu va putea functiona la eficienta maxima decat daca dispune de piese de schimb pe masura. Prin urmare, pentru ca productivitatea sa se poata mentine la cote maxime, fermierul va trebui sa fie pregatit, de fiecare data, de posibilitatea aparitiei unor potentiale defectiuni, in situatia respectiva piesele afectate urmand sa fie inlocuite cat mai rapid cu putinta.

La momentul actual, piata dispune de o gama variata de piese de schimb, acestea aflandu-se in concordanta cu numeroasele modele de utilaje ce ajung sa fie puse la vanzare de la an la an, ca urmare a industriei situata in continua expansiune. Conform informatiilor de specialitate, in domeniu exista trei categorii generale de piese de schimb:

  • cele destinate pentru lucrarea pamantului;
  • cele destinate pentru cresterea animalelor;
  • cele cu rol auxiliar, utilizate impreuna cu produsele din categoriile initiale.

In functie de problemele cu care se confrunta, fermierul va cunoaste produsele spre care trebuie sa se indrepte. De exemplu, in cazul in care utilajele folosite pentru activitatile de semanat ajung sa se confrunte cu anumite defectiuni tehnice, fermierul va se va indrepta catre un magazin acreditat ce pune la vanzare piese de schimb semanatori.

De la an la an, producatorii cauta sa scoata pe piata produse care sa dispuna de o rezistenta mai ridicata la uzura pe termen lung. Prin urmare, o durata de viata mai ridicata va duce, implicit, si la un nivel de productie ridicat, deoarece fermierul isi va putea desfasura activitatile fara intrerupere.

In concluzie, un utilaj agricol, fie el cat se poate de modern, nu va functiona optim daca fermierul nu dispune de niste piese de schimb pe masura.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ai nevoie de o echipa determinata de constructii? Afla cum o poti gasi!

7 aspecte de retinut pentru organizarea unui eveniment corporate