in

Cum functionează filtrele magnetice?

Filtrarea magnetică, cunoscută si ca separare magnetică, permite lichidelor să curgă in jurul unei bare magnetice. Acest magnet este cel care atrage particulele feroase, extrăgandu-le astfel din lichid, iar in acest fel lichidele curate se pot intoarce in zona de contact a masinii-unelte sau a sistemului de spălare. Atunci cand bara sau miezul magnetic este saturat de contaminare feroasă, filtrul are nevoie de o curătare, fie manuală, fie automată. 

Dinamica optimă a lichidelor

Filtrele magnetice consin magneti de mare intensitate care atrag, practic, particulele feroase, iar cele mai bune filtre magnetice sunt cele care atrag 100% particulele feroase, inclusiv particulele micron. 

Designul avansat al miezului magnetic continut de aceste filtre performante este cel care creeaza un model de camp magnetic care previne infundarea filtrelor chiar si cand este vorba despre medii puternic contaminate. 

Prin utilizarea unor filtre magnetice de calitate se asigura un flux de lichide optimizat, ratele de colectare fiind fara debituri de lichid intrerupte sau reduse. Mai mult decat atat, in timp ce filtrele traditionale sunt limitate de dimensiunea porilor, filtrele magnetice avansate sunt cele care filtreaza chiar si particulele fine fara a se infunda. 

Filtre cu bariera vs. filtre magnetice

In cazul filtrelor cu bariera, particulele mai mici decat dimensiunea porilor raman in lichid, reducand eficacitatea acestuia si crescand astfel uzura masinilor pe care sunt utilizate. Odata ce este plin, filtrul contaminat este aruncat, existand chiar si riscul ca filtrul sa se infunde, ceea ce poate provoca contrapresiune, iar filtrul se poate infunda sau chiar distruge. 

In acelasi timp, in cazul filtrelor magnetice, magnetii de mare intensitate sunt cei care indeparteaza practic toate particulele si permit circulatia neintrerupta a lichidului curat. Odata ce filtrul este plin, contaminantii sunt extrasi din magnet si pot fi reciclati cu pierderi minime de lichid. Designul magnetic patentat face ca filtrul sa nu se infunde sau sa nu se acumuleze presiune in el. 

Cum se curata filtrele magnetice?

Curatarea filtrelor magnetice este o operatiune destul de simpla – este usoara indepartarea miezurilor magnetice si curatarea cu un simplu instrument. Important este ca filtrele magnetice sa fie pastrate in permanenta curate, astfel incat dispozitivele sa functioneze in mod corespunzator. 

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Camioane noi la Auto Schunn Romania: IVECO S-Way alimentat cu Gaz

Vitrine frigorifice pentru înghețată competitive, pentru creșterea profitului tău!