in

Aparate de gheață profesionale pentru utilizări variate

Printre dotările frigorifice HoReCa nu ignora popularele mașini de gheață. Datorită productivității și ușurinței în exploatare, nu este de mirare că acest echipament profesional și-a găsit locul în toate tipurile de restaurante, hoteluri, cantine, precum și în multe alte unități de alimentație publică.

De ce să comanzi o mașină de fabricat gheață pentru afacerea ta?

Un aparat de gheață este o mașină specială capabilă să producă gheață. De fapt, principiul de funcționare al utilajului acesta este, în linii mari, același cu acela al congelatorului de uz casnic. Singura diferență semnificativă este prezența sistemelor de alimentare cu apă, precum și felul de colectare a bucăților de gheață (de diferite forme și dimensiuni) fabricate.

Dispozitivul de fabricare a gheții include un compresor, un condensator, un evaporator și un sistem de scoatere al apei înghețate. Elementele structurale suplimentare asigură o funcționare automată și fără probleme.

Pompa încorporată creează un anumit grad de presiune sub care apa din recipientul de stocare intră în pereții evaporatorului și îngheață. Așa se formează treptat cristalele în matrița de înghețare.

În plus, în funcție de modelul aparatului de produs gheață, cuburile sunt separate de matriță prin diferite metode, iar dacă vorbim de granule sau fulgi, se face o desprindere/tăiere cu niște lame speciale, după care intră în recipientul de depozitare. Toate procesele sunt setate foarte exact. Mai mult decât atât, unele modele de echipamente profesionale au inclusiv sisteme speciale care raportează posibile defecțiuni ale acestora, inclusiv dacă rezervorul este plin sau există o lipsă de apă.

Compresorul absoarbe gazul, îl comprimă și îl pompează, după care energia degajată și căldura sunt transferate la condensator.

Acest condensator are rolul de a elibera căldură în mediu prin condensarea agentului frigorific.

În funcție de model, dispozitivele sunt echipate cu diferite tipuri de evaporatoare. Există aparate de fabricare a gheții care pot produce gheață de o anumită formă (cuburi, cilindri, conuri, pepite etc.). Pentru fabricarea de gheață în astfel de matrițe, evaporatorul trebuie să aibă o formă similară cu cea în care se produce gheață.

Pentru a face gheață sub formă de fulgi, evaporatorul poate fi de orice formă. Gheața este transformată cu ajutorul unor lame speciale (zdrobită). Procesul de înghețare în aparatul de fabricare a gheții în fulgi se poate derula continuu, pe perioada setată spre a funcționa.

Diferențele dintre diversele aparate de gheață se referă la:

 • modul de umplere cu apă;
 • metoda de răcire;
 • forma produsului (gheții) care se produce;
 • performanța echipamentului;
 • producătorul.

Toate aceste criterii afectează direct calitatea echipamentului și a produsului final.

În funcție de metoda de umplere a apei, mașinile de fabricat gheață se împart în:

 • cu umplere manuală: lichidul este turnat într-un recipient special;
 • cu umplere de la rețea: alimentarea se face de la rețeaua de apă a unității HoReCa; în acest caz este necesară și instalarea de filtre de curățare sau utilizarea dedurizatoarelor competitive.

Gruparea mașinilor de gheață după tipul de răcire:

 • cu aer;
 • cu apă.
 1. Răcirea cu aer – tehnologia de fabricare a gheții asigură un consum economic de apă, în timp ce trebuie asigurată o bună ventilație în jurul dispozitivului, iar temperatura aerului nu trebuie să depășească + 35 grade Celsius; dacă nu se întâmplă așa, performanța mașinii va scădea, iar cuburile fabricate vor fi defecte adică incomplete ca structura finală.
 1. Răcirea cu apă – se cheltuie un volum mare de lichid (3-7 litri pentru răcire pentru fiecare litru de gheață produs), dar astfel se pare că se economisește până la 10% din energia electrică consumată. 

Conform metodei de instalare, aparatele profesionale de gheață pot fi:

 1. de poziționat în aer liber: sunt instalate permanent și conectate la instalația de alimentare cu apă potabilă; le găsim adesea în supermarketuri, cantine și localuri mari de catering; modelele sunt echipate și cu rezervoare speciale de stocare a gheții. Se disting printr-o productivitate ridicată;
 1. de pus pe blat: dispozitivele de acest gen sunt suficient de compacte și funcționale pentru a produce până la 40 kg de gheață pe zi; un aparat de gheață de tejghea este potrivit pentru un bar sau o cantină, unde nu există nicio modalitate de conectare la rețeaua de alimentare cu apă;
 1. încorporate: reprezintă echipamente ideale pentru bar care pot fi integrate în tejgheaua barului; aparatul de gheață de bar poate fi conectat atât la o sursă de apă, cât și  la un bidon de apă.

Dacă ai nevoie și tu de un model de aparat de fabricat gheață profesional HoReCa îl găsești acum la preț promoțional pe tcromania.com!

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Poate o escorta de lux sa-ti ajute relatia?

De ce să optezi pentru brățări șnur din aur?