in

Organizarea propriei gospodarii si reciclarea deseurilor

O gospodarie mare presupune o organizare foarte bine structurata, in caz contrar, existand riscul de a nu-ti mai putea gestiona intr-un mod practic spatiul de care dispui, atat in casa, cat si in interiorul dependintelor sau pe suprafata curtii. Un spatiu incorect organizat va deveni in curand inutil si deloc ofertant in ceea ce priveste destinatiile care ii pot fi stabilite.

Ce arunci si ce pastrezi

Una dintre probelemele cel mai des intalnite intr-o gospodarie,  este cea a debarasarii de obiectele inutile sau mult prea rar folosite. Cu atat mai mult, daca detii o curte mare, garaj si dependinte, acestea par a deveni locul cel mai confortabil in care sa depozitezi cutii de carton, caiete vechi, bidoane si sticle din plastic, haine vechi sau cutii cu jucarii uzate.  

Gandindu-te ca vei avea vreodata nevoie de ele, adaugi permanent tot ceea ce nu iti mai este de folos, uitand de existenta lor si blocand, practic, un spatiu caruia i-ai putea trasa o destinatie practica si, uneori, chiar necesara. 

Daca deja ai transformat garajul sau magazia din curte in depozite pline cu vechituri, este momentul de a te debarasa de ele. Va necesita timp si energie, dar rezultatul va fi unul foarte multumitor. In acest sens, pentru a te elibera de una dintre grijile cele mai mari, respectiv ce vei face cu volumul mare de materiale, o presa balotat deseuri iti poate fi de mare ajutor. 

Alegand modelul potrivit de presa, vei putea reduce volumul deseurilor tale, astfel incat transportarea acestora catre punctele de colectare sa se poata face cu usurinta. Este una dintre cele mai eficiente metode prin care tot ceea ce pare foarte greu de manevrat si transportat, se transforma in baloti mici si usor de gestionat.

Deseurile reciclabile

Este posibil ca in truda ta de a aduna tot ce nu iti mai este de folos, sa fi ajuns sa detii adevarate depozite de elemente reciclabile. Cum cu totii ne dorim sa salvam cat mai mult din resursele pe care le avem la dispozitie, alegerea  de a contribui la acest proces, se va dovedi a fi foarte buna. 

Astfel, daca ai strans cartoane, caiete vechi, ambalaje de mobilier, sticle, jucarii si  carcase din  plastic, bidoane, haine vechi, covoare, pleduri, perdele si draperii, cutii de conserve sau ambalaje tip doze  pentru  bauturi, nu ezita sa le compactezi in baloti bine stransi si sa le depui la centrele de colectare, contribuind la includerea acestora  in procesul de reciclare.

Scris de admin

Top 10 anvelope All Season pentru masina ta

Aproape 3 milioane de angajati in domeniul arhitecturii in UE