in

TOP 3 metode prin care să înveți eficient

Dacă ești elev, student sau te gândești să urmezi un curs de specialitate, modalitatea prin care îți gestionezi timpul îți va influența capacitățile și rezultatele finale. Materia este, de multe ori, dificilă și presiunea examenelor poate provoca stres, dar acestea nu trebuie să reprezinte un obstacol în viața ta de elev sau student. Pe lângă cititul și învățatul propriu zis, există câteva aspecte foarte importante care îți vor influența în mod direct capacitățile.

Descoperă, în continuare, 3 metode care te vor ajuta să îți asiguri rezultatele visate:

1. Stabilirea obiectivelor

Este foarte important să știi care este obiectivul tău odată cu apropierea unui examen important din viață. Spre exemplu, dacă ești elev în ultimul an de liceu este important să te gândești la punctajul pe care ți-l dorești la bacalaureat, deoarece admiterea la un număr considerabil de facultăți bune se bazează și pe nota de la bac. 

Este important să îți setezi un obiectiv clar și să cunoști avantajele pe care ți le poate aduce o notă mai mare. La înscrierea la facultate, câteva sutimi la notă pot face diferența dintre admis sau respins.

2. Folosește diverse resurse

Cele mai citite articole

Nu te limita doar la manualele școlare sau la bibliografia obligatorie de la curs. Există o multitudine de materiale și de cărți, din orice domeniu, ce așteaptă să fie descoperite. Acestea pot asigura înțelegerea pe deplin a subiectului, deoarece nu este de ajuns să citești informația, trebuie, în primul rând, să o înțelegi. Diversitatea materialelor existente îți pot asigura nota pe care o visezi. 

Un sfat util este, însă, să nu te limitezi doar la resursele pe care le găsește pe internet și să cauți mereu studii în cărțile de specialitate, dar, deoarece foarte multe cărți se găsesc pdf online, un copiator este foarte benefic în viața fiecărui elev sau student. Cu acesta vei putea să îți printezi materiale sau să îți scanezi cărțile. Alege să îți îmbogățești experiența școlară cu un echipament potrivit și cu hârtia pentru copiator de la Biroticienii, de calitate foarte bună. A petrece multe ore în fața ecranului va provoca oboseală și îmbătrânirea prematură a ochilor. Cititul și învățatul de pe telefon sau laptop pot afecta vederea și pot cauza tulburări de somn, de aceea este recomandat să citești de pe foi și din cărți.

3. Descoperă tehnici de învățare variate

Memorarea unui curs poate fi dificilă, dar nu și cu ajutorul diverselor metode de învățare. Poți încerca învățarea activă, adică după ce ai citit o parte, încearcă să o recitești și să faci un rezumat al informațiilor. Încearcă să expui subiectele prezentate unui prieten pentru a consolida înțelegerea acestora. În timp ce citești sau participi la cursuri, încearcă să-ți faci notițe concise și să subliniezi informațiile cheie. Revizuirea acestor notițe ulterior poate fi mai eficientă decât recitirea întregului material. 

Așadar, procesul de învățare poate reprezenta o experiență minunată prin care ți se oferă șansa să descoperi lucruri interesante, iar greutățile întâlnite în acest parcurs pot fi reduse prin stabilirea unui obiectiv, asigurarea resurselor necesare și încercarea diverselor  tehnici de învățare.

Cele mai citite articole

Scris de admin@site

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Patiserie cu accent pe nutriție: 5 idei de deserturi sănătoase

Project Management Profesional: Curs pentru Dezvoltarea Competențelor Cheie