in

Girona, revelația startului de sezon în Spania. Ce șanse are să prindă top 4?

Primele etape ale campionatului spaniol au adus cu ele o mulțime de rezultate surprinzătoare, însă de departe cea mai plăcută surpriză a campionatului este formația Girona. Echipă fără o istorie impresionantă și fără pretenții, în trecut, formația din Catalonia a ajuns să ocupe, după 10 etape, un nesperat loc 2! Peste FC Barcelona și peste Atletico Madrid, care avea cu un meci mai puțin disputat.

Girona a impresionat mai ales prin forța sa ofensivă, având cel mai bun atac al campionatului în primele 10 etape, cu nu mai puțin de 24 de goluri marcate. Parte din City Football Group, entitatea care deține inclusiv campioana Europei, Manchester City, Girona pare să aibă totuși planuri mari pentru acest sezon. Iată ce șanse au catalanii la o clasare în top 4 și pe ce se bazează!

Girona visează la Liga Campionilor

Cu spaniolul Michel, în vârstă de 47 de ani, pe banca tehnică, Girona a obținut opt victorii și o remiză în primele 10 etape ale sezonului, fiind învinsă doar de Real Madrid, pe teren propriu. Catalanii nu au dat piept cu altă trupă dintre primele echipe ale ierarhiei, însă s-au impus cu 2-1 la Sevilla. Ei au demonstrat, totodată, o forță ofensivă extraordinară, marcând de două ori 5 goluri pe teren propriu, în victoriile 5-3 cu Mallorca și 5-2 cu Almeria.

Principalele “guri“ de foc ale Gironei sunt ucraineanul Dovbyk, cu 5 goluri și 2 pase decisive și brazilianul Savio, cu 3 goluri și 4 assist-uri. Rezultatele bune din primele etape nu au rămas nerăspălătite nici din perspectiva bookmakerilor, care tratează cu multă considerație echipa la care joacă și Aleix Garcia, fost mijlocaș la Dinamo București.

Cele mai citite articole

Formația catalană are o cotă foarte bună pentru clasarea în top 4. Dacă pui un pariu pe La Liga și mizezi pe Girona că va termina pe o poziție care să îi asigure prezența în următoarea ediție a grupelor Ligii Campionilor, poți beneficia de o cotă de 2,60! Girona este a patra echipă, în viziunea bookmakerilor, din punct de vedere al șanselor de a ocupa o poziție în acea zonă a clasamentului. Iată cum arată clasamentul cotelor:

  1. Real Madrid – cota 1,005
  2. FC Barcelona – cota 1,01
  3. Atletico Madrid – cota 1,10
  4. Girona – cota 2,60
  5. Real Sociedad – cota 2,90
  6. Athletic Bilbao – cota 3,50
  7. Valencia CF – cota 13,00
  8. Sevilla FC – cota 15,00

Așadar, startul excelent de sezon al Gironei i-a transformat pe catalani într-o echipă mai bine cotată decât formații care au cochetat în ultimii ani cu grupele competițiilor europene, precum Real Sociedad și chiar decât cluburi cu mare pedigree, așa cum este FC Sevilla, multiplă câștigătoare a Europa League. Bineînțeles, cu amendamentul că toate cotele se pot modifica în permanență, în funcție de parcursul trupelor implicate în bătălia din La Liga.

În concluzie, Girona este cotată de către bookmakeri cu șanse bune la o clasare în top 4, la finalul sezonului din La Liga. Chiar dacă nu este un nume mare al fotbalului iberic și nici nu a avut sezoane bune în ultimii ani, formația din nord-estul Cataloniei a demonstrat că are jucători de calitate și un antrenor inspirat. Dacă ești parior, profită de cota pe care o are Girona după 10 etape la clasarea în top 4 și mizează responsabil!

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Scris de admin@site

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ostropel de pui: gust și arome variate

Etiopia – istoric, obiective turistice și idei pentru o vacanță de neuitat