in

De ce să îi oferi copilului lapte praf de continuare

Această întrebare este extrem de frecventă în rândul mămicilor, mai ales în rândul celor care și-au alăptat copilul în primele șase luni și nu știu când este mai bine să introducă laptele de continuare în alimentația bebelușului. Chiar dacă laptele matern este recomandat exclusiv în primele șase luni de viață ale bebelușului și dacă este posibil, până la vârsta de doi ani, puține sunt mamele care reușesc să atingă acest obiectiv.

Pentru aceste mămici, laptele praf de continuare cum este lapte praf Topfer, este ideal pentru a-i conferi micuțului toți nutrienții necesari acestei etape de creștere. Acest lapte a fost special conceput pentru a-i servi drept tranziție între laptele matern și laptele de vacă deoarece știm că aceste din urmă are un conținut ridicat de materii grase pe care organismul copilului nu este pregătit să le digere.

Abia după vârsta de un an specialiștii recomandă introducerea laptelui de vacă.

Sfatul experților

Indiferent de situația ta, fie că alăptezi sau nu bebelușul, după vârsta de șase luni, ar trebui să vorbești cu medicul pediatru pentru a-ți indica cel mai potrivit lapte pentru micuțul tău în cazul în care nu mai poți alăpta. Astfel, medicul îți va oferi parametrii de urmărit în alimentația de zi cu zi a bebelușului, alimentele de introdus în această nouă etapă și cantitatea de lapte praf de continuare de care bebelușul are nevoie pentru a-și acoperi nevoile în nutrienți.

Elaborare și reglementare

În general, principalul ingredient din laptele praf de continuare este laptele de vacă care este supus unor modificări pentru a sintetiza conținutul de grăsimi și de proteine, pe lângă adaosul de nutrienți și de vitamine pentru a face din el un aliment benefic pentru bebeluș. Există, în egală măsură, formule de lapte fabricate pe bază de lapte vegetal precum soia.

În orice caz, toate formulele de lapte praf de continuare sunt similare și conțin aproape aceiași nutrienți însă în cantități diferite.

Pentru a introduce cu succes laptele de continuare trebuie să începi ușor. Începe prin a-i da bebelușului cantități mici, fără să îl forțezi, aceasta este cea mai bună modalitate de a-l familiariza cu gustul acestui nou aliment. 

Unii specialiști le recomandă mămicilor să le dea bebelușilor să guste laptele praf de continuare atunci când sunt odihniți și liniștiți. Astfel, copilul nu va fi anxios și se va arăta receptiv. Ar trebui să eviți să începi să îl familiarizezi cu gustul laptelui praf de continuare atunci când este somnoros sau iritat sau când scutecul trebuie schimbat deoarece ar putea respinge laptele.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Care sunt cele mai potrivite metode de antrenament?

Abonament Tv si internet vs. servicii individuale – cand sa le alegi?