in

Cum se alege inelul de logodna cu diamante?

Alegerea unui inel de logodna este un moment foarte important din viata unui cuplu, asta din mai multe motive. Prin simbolica sa, inelul de logodna reprezinta uniunea celor doi parteneri, dar si a doua familii. Astfel ca, modelele de inele de logodna cu diamante sunt si un simbol al iubirii si al fidelitatii cuplului. 

Aceasta simbolica are de altfel, o valoare universala, deoaerece se poate regasi in numeroase tari din lume. Aceasta reprezentare este cea care confera unui inel de logodna o dimensiune atat de primordiala pentru o bijiuterie pe care cineva spera sa o poarte intreaga viata.

Printre pietrele pretioase, diamantul este piatra care este aleasa cel mai des de catre viitorii miri. Este cea mai nobila si reprezinta un simbol al eternitatii. Un inel de logodna cu diamante este deci o valoare sigura pentru o nunta, mai ales dupa ce se stie si pe ce mana se poarta inelul de logodna.

Care sunt sfaturile de care sa se tina cont atunci cand se alege un inel de logidna cu diamante?

Un inel de logodna cu diamante nu este o bijuterie obisnuita. Alegerea acestei bijuterii exceptionale va depinde in mare parte si se personalitatea celei care il va purta. Persoanele mai rezervate sau mai discrete vor alege un inel cu o piatra mai mica sau cu mai multe pietre discrete, in timp ce o persoana mai extravertita va prefera un inel cu o piatra mai mare, mai impunatoare.

Calitatea unui diamant

Cele mai citite articole

Calitatea unui diamant este determinata de cei 4 C: carat (greutate), culoare (nuanta), claritate (transparenta), croiala (dimensiune).

Unitatea de greutate a unui diamant este caratul. Cu cat este mai mare numarul de carate, cu atat piatra este mai mare si, prin urmare, mai valoroasa.

Cu cat un diamant este mai incolor, cu atat este mai scump. Numai expertii din laborator pot detecta diferitele nuante de culoare ale unui diamant. Cu cat culoarea este mai apropiata de alb, cu atat este mai buna calitatea pietrei.

Transparenta sau puritatea diamantului este, de asemenea, un element de clasificare. Toate diamantele au imperfectiuni, adica incluziuni in inima pietrei.

Calitatea taieturii pietrei va avea, de asemenea, un impact asupra valorii pietrei. Cu cat taietura este mai perfecta, cu atat va contribui mai mult la stralucirea diamantului. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să-ți organizezi biroul de acasă! Sfaturi utile

Transformarea sprâncenelor prin metode de înfrumusețare