in

Cum să îți accesorizezi ținuta cu ochelari de soare potriviți? 5 sfaturi utile

Ochelarii de soare potriviți oferă un farmec aparte unei ținute, indiferent de ocazie. Află care sunt cele mai importante criterii la care trebuie să te raportezi, pentru a alege modelele ideale pentru tine. Forma feței tale, coafura, bijuteriile sau hainele incluse într-un anumit outfit pot scoate în evidență liniile unor ochelari de soare deosebiți, însă și aceștia au rolul de a sublinia anumite detalii din outfit, pentru o imagine așa cum îți dorești.

1. Cum alegi ochelarii de soare în funcție de coafură 

Coafura pe care o ai poate influența alegerea ochelarilor de soare potriviți. Pentru ca aceste două elemente din ansamblul ținutei tale să funcționeze împreună, trebuie să ai control asupra volumelor și dimensiunilor.

De exemplu, o coafură voluminoasă poate necesita o pereche de ochelari cu rame supradimensionate, preferabil, în nuanțe puternice. În același timp, o formă a podoabei capilare cu influențe minimaliste ar fi completată de ochelari de soare fără rame, sau cu rame subțiri, din metal.

Dacă obișnuiești să îți porți părul strâns, atunci ochelarii de soare cu rame mai delicate ar putea fi o alegere bună. Pe de altă parte, dacă ai un păr voluminos și ondulat, o pereche de ochelari cu rame mari se dovedește a fi mult mai potrivită.

Când vine vorba de ocazii speciale, precum nunțile sau petrecerile, coafura ta poate să difere de cea obișnuită. În aceste cazuri, este important să alegi ochelarii de soare adaptați la noul look. 

Dacă optezi pentru o coafură „messy bun”, această formă a părului ar putea fi completată de o pereche de ochelari de soare Polaroid, ce oferă un aer relaxat și cool. Recomandarea Lensa: ochelari de soare de dama Polaroid PLD 4014 S D28 

Pe de altă parte, o coafură bob, ordonată și sofisticată, ar putea fi mult mai bine pusă în evidență de ochelari de soare cu rame rotunde, pentru un aer vintage dar foarte chic.

2. Alegerea ochelarilor de soare în funcție de ținută 

Aspectul ochelarilor de soare trebuie să fie în ton cu elementele definitorii ale ținutei pe care o afișezi. Nuanța corectă este raportată la culoarea dominantă a hainelor purtate.

De exemplu, dacă predomină nuanțele de albastru în ținută, ochelarii de soare ar putea fi într-o nuanță complementară, cum ar fi portocaliul sau auriul. 

De asemenea, contrastul dintre culori poate crea un aspect armonios și interesant. Un contrast puternic, cum ar fi cel între anumiți ochelari de soare Polaroid pentru femei negri și o ținută albă, inspiră acea prospețime a unui outfit cool.

În al doilea rând, ochelarii de soare ar trebui să completeze stilul ținutei. Ochelarii de soare cu rame mari și rotunde se potrivesc bine cu ținutele boho, în timp ce ochelarii de soare cu rame drepte și unghiulare sunt mai potrivite pentru ținutele moderne și minimaliste.

Reține că este important să te gândești la mesajul pe care vrei să-l transmiți prin ținuta pe care o porți și să alegi ochelarii de soare ce pot sublinia acel statement.

3. Alegerea ochelarilor de soare în funcție de bijuterii

Compatibilitatea cu bijuteriile purtate zilnic, sau la anumite ocazii speciale, reprezintă un criteriu de alegere important pentru mulți utilizatori ai ochelarilor de soare.

Cele mai citite articole

O potrivire corectă a acestor elemente de fashion poate oferi un aer de ținută completă, construită cu grijă pentru micile detalii care contează cu adevărat. 

Pentru a nu da greș în alegerile pe care le faci, este necesar să iei în considerare culoarea ochelarilor de soare și a bijuteriilor. De exemplu, ochelarii de soare cu rame aurii se potrivesc de minune cu cercei, lanțuri sau coliere în nuanțe similare.

Pe de altă parte, ochelarii de soare cu rame argintii ar trebui asortați cu bijuterii ce au inserții asemănătoare, sau care conțin elemente cu texturi mate, închise la culoare (ex: pielea). 

Dacă preferi să te îmbraci în haine casual, bijuteriile minimaliste n-ar trebui să lipsească din structura unui astfel de outfit. În consecință, ramele metalice ale ochelarilor de soare, volumele mici și modelele rectangulare sunt recomandări inspirate pentru a completa acea ținută. 

Pentru un look elegant, învăluit în grație, bijuteriile din aur sau cu pietre prețioase, alături de ochelari de brand sau cu elemente aurii, reprezintă alegerile ideale.

4. Alegerea ochelarilor de soare pentru ținutele casual 

Atunci când alegi ochelarii de soare pentru ținutele casual, modelul respectiv trebuie să se potrivească foarte bine cu forma feței, pentru că un astfel de outfit nu trebuie să iasă în evidență prin elemente pronunțate.

Dimpotrivă, trebuie să exprime o armonie subtilă a nuanțelor și volumelor. Ținutele casual pot fi purtate în serile calde din an, atunci când te vezi cu oameni dragi la un restaurant din oraș, în parc sau la o sesiune de cumpărături în mall. 

Iată câteva sugestii care te pot ajuta să-ți alegi ochelarii de soare pentru ținutele casual:

– optează pentru modele de ochelari cu rame de dimensiuni medii, care adaugă un plus de stil ținutei, însă fără a fi prea îndrăzneți. Recomandarea Lensa: ochelari de soare de dama Polaroid model PLD 4080 S 807 M9;
– alege culori neutre sau compatibile cu nuanțele ce predomină în garderoba ta – ramele negre, maro, gri sau albastru marin sunt întotdeauna alegeri sigure;
– ochelarii cu rame rotunde sau ovale sunt, de obicei, o alegere bună pentru ținutele casual, deoarece adaugă un aer relaxat și sunt foarte versatili.

5. Alegerea ochelarilor de soare pentru ținutele elegante 

Alegerea ochelarilor de soare potriviți poate adăuga un plus de eleganță ținutei tale. Este important să știi cum să faci această alegere, astfel încât să te simți încrezătoare în alegerile pe care le faci.

Există o serie de factori de care trebuie să ții cont, când alegi ochelari de soare pentru o ținută elegantă. În primul rând, formele și culorile ochelarilor de soare trebuie să complimenteze ținuta, nu să o eclipseze.

Dacă ținuta este dominată de culori neutre, ochelarii de soare pot adăuga un strop de culoare. Pe de altă parte, dacă ținuta este deja una colorată, optează pentru modele de ochelari cu linii subtile, în nuanțe neutre.

Iată câteva sfaturi utile pentru a alege ochelari de soare pentru ținutele elegante:

– optează pentru forme și culori care se potrivesc cu forma feței tale;
– asortează modelul respectiv cu bijuteriile pe care le porți;
– alege să porți ochelari de soare originali, ai unor case de modă cunoscute.

În concluzie, alegerea ochelarilor de soare potriviți este esențială pentru a accesoriza cu succes orice ținută. Fie că alegi să porți haine casual sau elegante, ochelarii de soare pot aduce un plus de stil și personalitate.

Compatibilitatea cu liniile coafurii, nuanțele hainelor și aspectul bijuteriilor generează un look echilibrat și stilat. Ține cont de aceste sfaturi și recomandări de produs, pentru alegerea unor ochelari de soare pe care să îi porți cu drag!

Cele mai citite articole

Scris de admin@site

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 avantaje ale tencuielilor decorative pentru casa ta

Compactoare manuale – ce avantaje oferă și unde pot fi folosite?