in

Cum îți amenajezi o locuință mai eficientă energetic? Top 3 idei pe care să le pui în practică

Odată cu schimbările de mediu ce au loc în jurul nostru, atenția pentru grija față de natură devine un subiect din ce în ce mai popular. Din acest motiv, mulți dintre cei ce-și amenajează locuințe mai nou se gândesc și la acest aspect atunci când iau anumite decizii. Pe lângă grija față de mediu, o locuință ecologică și eficientă energetic poate avea un semnificativ impact pozitiv asupra buzunarului tău. În acest articol o să discutăm despre câteva idei pe care îți sugerăm să le implementezi dacă îți dorești o casă verde.

Iată 3 sfaturi pentru a reduce consumul energetic în locuința ta:

1. Izolarea termică a întregii locuințe

Unul dintre cei mai importanți pași în amenajarea unei locuințe eficiente energetic este investiția într-un sistem de izolare termică adecvat. Începe prin a efectua o verificare a acoperișului și a repara eventualele fisuri sau stricăciuni. Apoi, asigură-te că pereții și podeaua într-adevăr rețin căldura în sezonul rece și o resping în sezonul cald. Mai mult decât atât, oferă o deosebită importanță ferestrelor și ușilor. Investește în termoizolarea ferestrelor și cumpără uși etanșe, iar apoi vei observa o diferență semnificativă. O altă modalitate de izolare, puțin mai costisitoare financiar ce-i drept, este să recurgi la ferestre cu geamuri termopan tripan sau cu închidere ermetică, care reduc masiv pierderile de căldură.

2. Adoptarea surselor de energie regenerabilă

O modalitate eficientă de a reduce consumul energetic al locuinței tale este prin adoptarea surselor de energie regenerabilă. Instalarea panourilor solare pe acoperiș sau în curte are rolul de a transforma radiația solară în energie electrică, iar astfel poate reduce dependența de sursele tradiționale. Cu toate că acestea au un preț destul de piperat în ceea ce privește cumpărarea și montarea lor, pe termen lung, poate fi o decizie extrem de economă. Panourile solare nu numai că reduc drastic amprenta de carbon, dar vei observa o scădere semnificativă a facturilor de energie. De asemenea, ar fi bine să știi că guvernul oferă adesea stimulente fiscale sau subvenții pentru instalarea panourilor solare, ceea ce poate reprezenta un avantaj financiar semnificativ.

3. Adoptarea unui sistem de iluminare eficient energetic

Iluminatul și folosirea corespunzătoare a acestuia poate avea un rol semnificativ în eficiența energetică a unei locuințe. Încearcă să înlocuiești becurile tradiționale cu becuri cu LED sau orice altfel de tip de bec ecologic și vei observa imediat o îmbunătățire a costului facturilor asociate cu electricitatea. Alege un tablou electric de pe electricon.ro cu ajutorul căruia să grupezi siguranțele pentru fiecare încăpere a casei tale. În acest mod, vei evita suprasolicitarea siguranțelor, iar fiecare dispozitiv electric va putea funcționa eficient, inclusiv sistemul de iluminare. De asemenea, ai putea utiliza senzori de mișcare și temporizatoare pentru iluminatul exterior și pentru încăperi mai puțin frecventate, pentru a asigura stingerea automată a luminii atunci când nu este necesară.

Acestea fiind spuse, amenajarea unei locuințe eficientă energetic este un obiectiv realizabil atâta timp cât fiecare sfat este bine pus în practică. Gândește-te la mediul înconjurător și înțelege că fiecare dintre noi poate face o diferență pozitivă semnificativă.

Sursă foto: pexels.com

Scris de admin@site

Cum să transformi un living mic într-un spațiu primitor: 7 obiecte de adăugat

Tantra yoga poate aprinde pasiunea în dormitor?