in

Ce sa faci in Zakynthos?

Zakynthos face parte din arhipelagul  Insulelor Ionice, la vest de continent. De cativa ani incoace, aceasta insula greceasca a devenit o destinatie turistica de top, pentru plajele sale superbe desigur, dar si pentru satele sale autentice si siturile naturale uluitoare.

Vrei sa cumperi un charter Zakynthos pentru a pleca intr-o calatorie in Grecia? Ceva imi spune ca nu vei regreta aceasta alegere! Pentru a te convinge de acest lucru, iti prezint imediat cele mai bune lucruri de vazut si de facut in Zakynthos.

Ce este de vazut in Zakynthos?

Orasul  Zante este capitala insulei, portul principal si centrul sau economic si comercial. Este situat pe coasta de sud-est a orasului Zakynthos. Zante este un oras-port destul de plin de viata, dar nu este chiar o destinatie de vacanta, deoarece calatorii prefera sa se multumeasca cu un sejur la malul marii catre alte orase mici, precum  Tsilivi  sau  Laganas.

Zante nu este asadar neaparat baza ideala pe insula, dar este un oras deosebit de placut de vizitat. Vei putea vedea biserici frumoase acolo (biserica Agios Nikolaos de Molos, biserica San Dennis) si vei putea face descoperiri istorice frumoase, in special vizitand  castelul venetian Zakynthos, care domina orasul de pe dealul Bohali.

Zante gazduieste, de asemenea, principalele muzee de pe insula, inclusiv Muzeul Post-bizantin,  Conacul Roma  si  Muzeul Solomos si Kalvos.

Pesterile albastre

Pesterile  Albastre din Zakynthos  sunt printre cele mai populare situri de pe insula. Sunt situate la nord-vest, intre  Capul Skinari  si  portul Agios Nikolaos. Acest sit natural uimitor este un ansamblu de pesteri naturale mai mult sau mai putin mari care se succed de-a lungul stancii.

Isi datoreaza numele culorilor albastre care sunt proiectate pe peretii interiori ai pesterilor de reflexiile soarelui asupra apei turcoaz. Cea mai mare dintre aceste pesteri se numeste Megali Spillia, iar cea mai mica  Mikri Spilia.

Testoasele marine in Zakynthos

Testoasele marine Caretta-Caretta sunt, fara indoiala, principala atractie pe aceasta insula. Aici aceste animale se reproduc in aprilie si august, iar datorita adancimii mici si limpezirii apei, observarea este cu adevarat facilitata. A avea sansa de a vedea aceste animale evoluand in mediul lor natural este o oportunitate care nu trebuie ratata. 

Marathonissi, insula testoaselor

Chiar in fata plajei Keri, in Golful Laganas, se afla o mica insula care este de fapt una dintre principalele atractii ale orasului Zakynthos: Insula Marathonissi, supranumita Insula Testoaselor. Aceasta mica insula este adesea considerata una dintre cele mai frumoase din Grecia. Exista o plaja pur si simplu somptuoasa cu nisip alb, care merita cu adevarat numele de paradis pe pamant.

Stancile Keri si satul Keri

Daca nu stii  unde sa mergi in Grecia, iata unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe insula Zakynthos. Stancile  Keri  sunt la sud-vest, in prelungirea satului Keri, care merita si el un ocol. Aceste stanci se ridica la peste 300 de metri deasupra Marii Ionice. Aici, panorama este cu adevarat uluitoare, iar locul este deosebit de usor de accesat deoarece o parcare este la doar cativa pasi. Cand cerul este senin, acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea un  apus peste Marea Ionica.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum faci să te simți confortabil în interiorul mașinii tale

 Avantejele oferite de utilizarea unei camere spion