in

Carmistin devine un protagonist major în sectorul cărnii din România. Dl. Paraschiv: “Drumul nu a fost lipsit de obstacole”

Carmistin, datorită cifrei sale impresionante de afaceri, se afirmă acum ca fiind una dintre cele mai influente companii autohtone în domeniul cărnii.

Potrivit unei clasificări de la Ziarul Financiar, bazându-se pe performanța financiară din 2021 și 2022, Carmistin ocupă locul al doilea, imediat după Smithfield, o firmă cu capital majoritar chinezesc, care a cumpărat de curând producătorul Elit.

În 2022, Carmistin a avut o cifră de afaceri impresionantă de 1,19 miliarde de lei, însemnând o ascensiune de 44% față de anul anterior. Această realizare evidențiază că strategia inovativă și investițiile continue au fost coloana vertebrală a succesului lor.

Începând cu anul 2000, Iustin Paraschiv a fondat Carmistin, bazându-se pe experiența sa din afacerea Ana și Cornel, o firmă de renume în domeniul mezelurilor, aparținând familiei sale. Astăzi, Carmistin se distinge ca o entitate solidă și de succes în piața în care operează, recunoașterea fiind meritată datorită angajamentului față de excelență și satisfacția clienților.

Notabil este că Carmistin este unul dintre rarele conglomerate din România care controlează 90% din lanțul de producție. Punând accent pe calitate și inovație, compania se axează pe cinci domenii principale: creșterea păsărilor, porcilor, agricultură, producția de furaje și energia regenerabilă, investind constant în resurse și personal.

Cele mai citite articole

În cadrul dezvoltării sale, Carmistin a ales să-și creeze o rețea proprie de distribuție la nivel național, având sediile și facilitățile de producție în Sudul României, alegere făcută din rațiuni operaționale. Aceste componente formează un ecosistem bine integrat, ilustrând măiestria Carmistin în domeniul agroalimentar din România.

Iustin Paraschiv, conducătorul Carmistin, spune: “Am avut de înfruntat obstacole”

Dincolo de aceste cuvinte se află devotamentul și efortul echipei, care a văzut provocările ca pe niște oportunități. Prin investirea în inovație și tehnologie modernă, Carmistin a întărit poziția sa dominantă.

Firma a arătat că investițiile strategice, de-a lungul întregului proces, sunt vitale într-un mediu concurențial. Aceste investiții au făcut ca Carmistin să se adapteze rapid la tendințele industriei și la nevoile consumatorilor în schimbare. De asemenea, s-au făcut investiții în creșterea animalelor, producția de ouă ecologice și agricultură organică, precum și în proiecte ce vizează energia verde.

Măsurile pentru energie regenerabilă, cum ar fi implementarea a două turbine de cogenerare, demonstrează angajamentul firmei către practici sustenabile și inovație ecologică. Prin astfel de inițiative, Carmistin a obținut o autonomie energetică, devenind mai adaptabilă la schimbările pieței și contribuind la protecția mediului, un alt scop major al lor.

Reușita Carmistin nu este doar financiară. Reprezintă un model de cum o companie poate fi un factor pozitiv în societate. Prin acțiunile sale, contribuie la creșterea durabilă a sectorului agribusiness românesc.

Astfel, Carmistin nu este doar un actor principal în sectorul cărnii, ci și un exemplu de leadership responsabil și dezvoltare ecologică, inspirând alte firme să acționeze în beneficiul societății și mediului.

Cele mai citite articole

Scris de admin@site

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum alegi anvelope de iarnă potrivite bugetului tău

Ce avantaje ai când joci pariuri sportive online