in

Când ar trebui să îți înveți copilul cum să gestioneze banii

Când vine vorba de investiții, timpul este cel mai mare aliat al tău. Cu cât acorzi mai mult timp investițiilor pentru a crește, cu atât este probabil ca investiția ta să devină mai mare.

Problema este că majoritatea oamenilor nu sunt învățați despre conceptul de a investi, astfel încât, până la vârsta de pensionare, au pierdut deja un deceniu sau chiar mai mult timp.

Imaginează-ți cât de bogat ai fi fost acum dacă ai fi început să investești atunci când ai obținut primul job, în adolescență, în loc să aștepți maturitatea.

Mulți finanțiști sunt de părere că toți copii cu vârste începând de la 10 ani sau chiar mai mici ar trebui să învețe în școală Educație Financiară, adică noțiunile de bază despre investiții. 

Sistemul de învățământ tradițional nu îi învață pe copii să investească. Nu le explică, de exemplu,  de ce ar trebui să cumpere acțiuni tinerii și cum să creeze un portofoliu diversificat care să îi ducă până la pensionare. Deci, părinților le revine sarcina să își pregătească singuri copiii pentru succesul financiar. Din fericire, alfabetizarea financiară este ușor de transmis de acasă, mai ales dacă urmezi cursuri investitii bursa.

Specialiștii spun că este important ca un părinte să îi includă pe cei mici în conversațiile financiare. Dacă vrei ca copilul tău să învețe să-și investească banii, trebuie să fie confortabil cu conceptul de bani în primul rând.

Nu evita să vorbești despre bani doar pentru că copilul tău este prea tânăr. Chiar și conversațiile ocazionale la masă pot fi extrem de importante pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă subiecte majore, cum ar fi ceea ce este nevoie pentru a câștiga bani, pentru a avea un buget, pentru a plăti facturile și pentru a putea face alegeri cu privire la lucrurile pe care le achiziționați.

Zuzana K. Brochu, vicepreședinte al Strategiei de planificare financiară la „People’s United Advisors”, sugerează ca părinții să înceapă să își învețe copiii despre investiții, explicându-le cum funcționează fluxul de numerar. 

De exemplu, primești un salariu și o parte din acești bani se duc pe taxe și alta la economii, apoi îți plătești facturile și cumperi bunurile de care ai nevoie pentru viața de zi cu zi, cum ar fi alimente. Dacă au mai rămas bani, ai putea să pui mai mulți la economii, ori să donezi unei organizații de caritate sau să îi cheltuiești pe ceva ce îți place.

Scris de admin

De ce este avantajos să apelezi la o firmă profesionistă pentru curățenia casei tale

Depresia: cauze, mecanisme, simptome si tratamente