in

5 motive pentru care instalatorii sunt atât de scumpi

Te întrebi de ce lucrările în domeniul instalațiilor sanitare sunt atât de scumpe? Există câteva motive întemeiate pentru asta.

Ai fost nevoit vreodată să suni la un instalator în miezul nopții pentru o țeavă spartă? S-ar putea să fi fost surprins de cât de mulți bani ți-a cerut. Este de înțeles să fii uimit de costurile pe care le implică reparația instalațiilor sanitare.

Iată 5 motive pentru care lucrările în domeniul instalațiilor sanitare sunt atât de scumpe:

1. Instalatorii sunt adesea chemați în afara programului de lucru

Cum calculează instalatorii câți bani îți cer? Fiecare instalator are propriul mod de taxare, dar atunci când sunt sunați la o oră neobișnuită, cu siguranță se adaugă la factură ceva bani în plus.

Din păcate, problemele la instalațiile sanitare nu apar niciodată într-un moment pe care să îl anticipezi. Știm cu toții că serviciile de urgență costă, iar să suni un -specialist la o oră târzie vine adesea la pachet cu o taxă suplimentară.

Chiar dacă problema nu apare noaptea târziu sau dimineața devreme, instalatorii sunt chemați în continuare în afara programului de lucru. Majoritatea clienților sunt ocupați cu munca lor în timpul zilei. Așadar, evident că își vor face programări pentru seară sau pentru weekend, iar asta îi va costa mai mult.

2. Repararea instalațiilor sanitare necesită timp

Prețul cerut de aceștia poate depinde de timpul pe care îl petrec remediind problema. Presupunând că ai o defecțiune majoră la sistemul de instalații sanitare, aceasta necesită timp pentru a fi diagnosticată corect și pentru a fi reparată. Instalatorul va taxa în consecință, deoarece știm că timpul înseamnă bani.

La aceasta, adaugă timpul petrecut cu deplasarea la și de la adresa ta. 

3. Lucrările la instalația sanitară necesită piese

Cei care lucrează acasă la computer sau au un loc de muncă la birou pot fi surprinși de cât de mulți bani cer meseriașii. Spre deosebire de o situație pe care o poți rezolva prin câteva clicuri și un apel telefonic, instalațiile sanitare sunt total diferite.

De multe ori, instalatorul va trebui să înlocuiască diferite piese care vin la pachet cu propriile costuri. Cu excepția cazului în care cumperi acele piese separat, prețul lor se va reflecta în costurile generale percepute de instalator.

Rezolvarea unei probleme de instalații sanitare constă rareori în lucruri simple, precum desfundarea unei scurgeri. Piesele comune pentru instalațiile sanitare pentru care trebuie să plătești sunt țevile, fitingurile, aparatele, feroneria, supapele etc.

4. Lucrările la instalațiile sanitare necesită uneltele potrivite

Instalatorii trebuie să dețină și să poarte cu ei o gamă largă de unelte și consumabile. Acest lucru le permite să se ocupe de tot felul de situații și probleme neașteptate.

Nu toate aceste instrumente se găsesc la magazinul tău local de unelte. Aceste instrumente sunt adesea făcute pentru specialiștii în domeniu. Un instalator profesionist va folosi scule care sunt disponibile la furnizorii profesioniști de unelte de instalații și acestea nu sunt ieftine.

5. Un instalator bun are nevoie atât de pregătire, cât și de experiență

Pentru a deveni instalatori autorizați, este nevoie de ani de studii și pregătire. În plus, școlile de meserii nu sunt ieftine.

Companiile de instalații sanitare ar putea reduce cheltuielile prin angajarea de instalatori cu mai puține cunoștințe, dar acest lucru se va reflecta în cele din urmă asupra calității lucrărilor. Dacă dorești un instalator calificat, care să ofere servicii de cea mai înaltă calitate, va trebui să plătești mai mult. Sutele de ore de instruire și examene de calificare nu sunt ieftine.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Depresia: cauze, mecanisme, simptome si tratamente

Top 10 anvelope All Season pentru masina ta